T: 06 280 33 600

Advies en Voorwaarden

Planning:
Maak een voorlopige planning zodra u weet wanneer u de sleutel van het huis ontvangt. Wij komen, samen met de keuken, als een van de laatste in uw planning. Deze planning is voorlopig. Houd ons bij wijzigingen op de hoogte en help ons flexibel voor u te blijven. Wilt u na het
definitief maken van de planning deze nogmaals wijzigingen, brengt dit mogelijk planningsvertraging met zich mee.

Soort ondergrond:
Alle horizontale ondergronden, zoals beton en andere cementgebonden systemen, tegels en vormvaste vloeren zijn geschikt voor een gietvloer van Vloer & Zo. De ondergrond moet bezemschoon, droog, olie- en vetvrij zijn. Indien de ondergrond niet of onvoldoende gereinigd is, kan men niet verdergaan met de voorbereidende werken. Indien dit mogelijk is zal ons personeel dan tegen een meerprijs deze reiniging uitvoeren. Dit kan een verlenging van de benodigde werktijd met zich meebrengen.

Droging en vloerverwarming van de dekvloer:
- heeft de dekvloer minimaal 1 week per cm dikte gedroogd?
- heeft u warmte in de woning gebracht? Een minimale temperatuur van 18°C is van belang, zowel voor het drogingsproces van de dekvloer en wanden als voor de verwerking van het materiaal tijdens uitvoering.
- heeft u het opstookprotocol (zowel opwarmen als afkoelen) van uw vloerverwarming doorlopen? Dit neemt gemiddeld twee weken in beslag.
- is de dekvloer twee weken voor plaatsing kurkdroog en is deze kurkdroog gebleven? Voorkom vocht en water op de vloer, want schade door restvocht in de ondergrond valt niet onder garantie.

Plinten:
Het plaatsen van plinten en/of het kitten van de wand/vloer aansluiting wordt niet standaard door Vloer & Zo gedaan. Dit kan wel tegen een meerwerktarief. Wanneer u kiest voor plinten kunt u deze het beste naderhand plaatsen over de kantstrook. Een plintloze aansluiting wordt niet geadviseerd. Gebeurt dit toch, dan moet stucwerk uitermate strak aangebracht zijn voor een goed en mooi resultaat.

Verlichting:
De applicateurs van Vloer & Zo hebben goede plafondverlichting (geen bouwlampen) nodig. Zorg ervoor dat uw huis schoon en goed wind- en waterdicht is. Er kunnen geen andere werkzaamheden worden uitgevoerd. Binnendeuren zijn verwijderd en de trap is geplaatst. Deze
dient afgeplakt te zijn om beschadigingen te voorkomen. Ook moeten eventuele kachels mogelijk worden verwijderd. Overleg dit met de applicateur.

Vocht vanuit de ondergrond:
- de gietvloer sluit de ondergrond hermetisch af. Voorkom daarom vocht vanuit de ondergrond door te korte droogtijden van de ondergrond of niet goed afgedichte verwarmingsbuizen.
- de dekvloer moet twee weken voor aanvang kurkdroog zijn en blijven. Let hier goed op, want vocht in de ondergrond valt de niet onder garantie.

Samenstelling en uitvoering:
De gietvloeren van Vloer & Zo worden handmatig gemengd en aangebracht. De ambachtelijke verwerking kan leiden tot een aantal verschijnselen, zoals minuscuul kleine gaatjes in het oppervlak, tintverschillen in de vorm van vegen, gietbanen of druppelvormen, kleurvlekjes en lichte spaanslagen.
- Er is altijd enig kleurverschil ten opzichte van een overeengekomen monster of kleurenwaaier mogelijk.
- Factoren als temperatuur, stof en tocht zullen altijd enige invloed uitoefenen. Bij oplevering kunt u daarom wat haartjes, vuil of blaasjes tegenkomen en kan enig glansverschil, oneffenheid, aanzet of spaanslag ontstaan.

Onderhoud:
- Een gietvloer kent een goede bestendigheid tegen de meest voorkomende vloeistoffen. Geef vloeistoffen anders dan water echter niet de kans om in te weken en haal deze wel direct van de vloer.
- een gietvloer is bewezen redelijk slijtvast te zijn. Een gietvloer kan echter niet tegen scherpe of schurende materialen. Voorzie meubels dus regelmatig van schone viltjes en voorkom inloop van zand.
- (nat) onbehandeld hout, rubber, leer, inkt, plastic e.d. kunnen vlekken achterlaten.
- weekmakers kunnen, zeker bij een nieuwe vloer, vlekken veroorzaken. Laat deze spullen daarom niet (nat) op de vloer staan.
- lees voor meer informatie over onderhouden en reiniging van uw gietvloer ons onderhoudsadvies, heeft u meer vragen, wij helpen u graag!

Na uitvoering:
Uw Vloer & Zo gietvloer kunt u na 24 uur op kousenvoeten belopen. Na 48 uur is de vloer licht belastbaar. Na 7 dagen is de vloer normaal belastbaar en volledig uitgewerkt. Uw nieuwe gietvloer is op volle sterkte na 28 dagen. Een week na oplevering is uw gietvloer volledig uitgehard. Plan daarom uw verhuizing of plaatsing van de keuken dan ook pas na die week in. Het is belangrijk te weten dat wanneer u vloerverwarming heeft u uw unit niet hoger zet dan 45 graden. Dit is dus niet de standaard thermostaat maar het gaat om de knop van de unit.

Bij geen of onjuiste informatie aan Vloer en Zo met betrekking tot bovenstaande kan leiden tot een onvolledige of foute voorbereiding en applicatie van de vloer. Indien geen gegevens werden verschaft, dan mogen wij aannemen dat de vloer voldoet aan onze voorwaarden. Schade als gevolg van het niet tijdig vermelden van genoemde punten valt buiten de garantievoorwaarden en kunnen geen aanleiding geven tot schadevergoeding.
Heeft u nog vragen?
Stuur ons een bericht!
Wij zullen zo snel mogelijk contact opnemen.
Contactformulier
Naam
Telefoonnummer
Email
Vraag / opmerking
Thank you!
Your message is sent succesfully. 
‌We will get back to you as soon as possible.
Verstuur
Pandomo Gietvloerenmortex gietvloerentba gietvloerengarantie gietvloeren