T: 06 280 33 600

Opstookprotocol zandcementdekvloer 

In dekvloeren waarin vloerverwarming is opgenomen, kan scheurvorming ontstaan door thermische lengteveranderingen. Om dat risico zoveel mogelijk te beperken, is het noodzakelijk de vloerverwarming langzaam en met regelmaat op temperatuur te brengen. Het is raadzaam daarvoor onderstaand opstook- en afkoelprotocol te hanteren.

‌Een opstook- en afkoelprotocol voor vloerverwarming gaat uit van de watertemperatur van de verwarmingsinstallatie en niet van een eventuele thermosstaattemperatuur in de betreffende ruimte. Het is verstandig om dit proces voort te zetten tot het water een temperatuur heeft bereikt van ten hoogste 40 graden Celcius. Algemeen geldt dat het water niet warmer dan maximaal 40 graden mag worden. Installatiebedrijven geven nogal eens 55 graden Celcius als maximum temperatuur aan. Dit levert echter een aanzienlijk verhoogd risico op scheuren en op onthechting op. 

‌* Start met een watertemperatuur die 5 gr C. hoger is dan de omgevingstemperatuur van de betreffende ruimte. De watertemperatuur moet worden afgelezen van de installatie.
‌* Verhoog de watertemperatuur iedere 24 uur (of langer) met 5 gr C. net zolang tot de prakisch maximale temperatuur van 40 gr C. is bereikt.
‌* Houd de maximum temperatuur minimaal 24 uur stabiel op 40 graden C.
‌* Verlaag daarna de watertemperatuur iedere 24 uur met 5 graden C. net zolang tot de starttemperatuur weer is bereikt. 

‌In principe is 1 keer uitvoeren genoeg maar waneer er voldoende tijd beschikbaar is, herhaal deze cyclus dan meerdere malen.

‌Dit is een verkorte versie van het protocol, het volledige protocol is te downloaden en na te lezen bij het bedrijfschap Afbouw. Of via https://www.tbafbouw.nl/publicaties/publicatie/BA-richtlijn-2.1/
Heeft u nog vragen?
Stuur ons een bericht!
Wij zullen zo snel mogelijk contact opnemen.
Contactformulier
Naam
Telefoonnummer
Email
Vraag / opmerking
Thank you!
Your message is sent succesfully. 
‌We will get back to you as soon as possible.
Verstuur
Pandomo Gietvloerenmortex gietvloerentba gietvloerengarantie gietvloeren